Hopp til hovedinnhold

Nyheter

Filter by:
 • Kronisk supersøt
  Kronisk supersøt

  oktober 10, 2020

  Noen ganger leser du en tekst du bare MÅ dele videre. Dette er en slik. Arild Traa fikk diabetes-diagnosen som 32-åring, og har nå levd med sykdommen i 14 år. Hans oppsummering av årene med diabetes er en hyllest til livets oppturer og nedturer – og et skoleeksempel på kunsten å se humoren, gleden og mulighetene i alt livet har å by på. Eller som Arild selv sier: Jeg har ikke høyt blodsukker, jeg er kronisk supersøt!

 • Vil redusere feil ved insulinbruk
  Vil redusere feil ved insulinbruk

  oktober 05, 2020

  I forbindelse med den årlige Insulin Safety Week som arrangereres i Storbritannia, er det utarbeidet en videofilm som skal sette fokus på sikkerhet i forbindelse med bruk av insulin. Målgruppen er først og fremst helsepersonell som arbeider med diabetes.

 • Barneavdelingen som ble best i Norge
  Barneavdelingen som ble best i Norge

  september 23, 2020

  Barneavdelingen på Haugesund Sjukehus vekker oppsikt med sine gode resultater i behandlingen av barnediabetes. Til Dagens Medisin sier barnelege Heiko Bratke at resultatet skyldes "latterlig enkle grep".

 • Delte meninger om Medisinstart
  Delte meninger om Medisinstart

  september 23, 2020

  Medisinstart er en rådgivningstjeneste som apotekene tilbyr til sine kunder. I dag omfatter ordningen blodstrykkssenkende, blodfortynnende og kolestrolsenkende statiner, men apotekene ønsker nå å utvide ordningen til også å omfatte pasienter med diabetes type 2.

 • Kan du bli blind av diabetes?
  Kan du bli blind av diabetes?

  august 14, 2020

  Diabetesretinopati er en netthinnesykdom forårsaket av diabetes. Dette er den viktigste enkeltårsaken til at voksne mennesker i vestlige land helt eller delvis mister synet.

 • Tidlige tegn på diabetes
  Tidlige tegn på diabetes

  august 06, 2020

  I dag er det anslått at nesten 250 000 nordmenn har fått en diabetes-diagnose. I tillegg er det trolig mange som lever med sykdommen uten å vite det. Om du oppdager sykdommen i tide, kan du med riktig behandling holde sykdommen i sjakk og unngå de alvorlige og til dels livstruende komplikasjonene diabetes kan føre til. Derfor er det viktig å kjenne til de tidlige tegnene på diabetes.

 • Grillet vannmelon med sesamfrø og balsamico
  Grillet vannmelon med sesamfrø og balsamico

  juli 27, 2020

  Har du lyst til å servere en lekker dessert til sommergjestene men er frustrert over at desserter nesten alltid har for mye sukker? Heldigvis trenger ikke sunne desserter være kjedelige. Her er en overraskelse til deg: Grillet vannmelon smaker utrolig godt, er lett å lage og ser imponerende ut.

 • Nyt sommeren i Norge
  Nyt sommeren i Norge

  juli 21, 2020

  I år skal alle feriere i Norge på grunn av korona-epidemien og restriksjoner på fritidsreiser utenlands. Fra venner og kjente får vi begeistrede meldinger: Det er deilig å være norsk ... i Norge. Men selv om vi ferierer i hjemlandet, er det noen ting vi må passe på, særlig om vi reiser med diabetes.

 • Ti bud for deg som vil bekjempe diabetes type 2
  Ti bud for deg som vil bekjempe diabetes type 2

  juni 18, 2020

  Om du får diagnosen diabetes type 2, forteller legen din trolig at du har fått en kronisk sykdom som vil vare livet ut. Du vil sannsynligvis oppleve alvorlige komplikasjoner ved sykdommen, men de må du håndtere etter hvert som de oppstår. Nå sier professor Roy Taylor ved Universitetet i Newcastle at dette er feil. Om du er motivert for å bekjempe diabetesen din, så er det mulig. Men du må være motivert og viljesterk – og du må starte med en gang.

 • Sammenheng mellom diabetes og tannsykdom
  Sammenheng mellom diabetes og tannsykdom

  juni 07, 2020

  Diabetes er en folkesykdom som rammer stadig flere over hele verden. Flere forskere har påvist en tydelig sammenheng mellom diabetes og tannhelse. Nå viser nyere forskning at det ikke bare er slik at diabetes kan føre til tannsykdommer, men at utfordringer knyttet til tannhelse også kan forverre diabetesen.

 • Tror CVB-viruset kan utløse diabetes type 1
  Tror CVB-viruset kan utløse diabetes type 1

  mai 19, 2020

  Diabetes type 1 betyr at bukspyttkjertelen slutter å produsere insulin, og årsaken har vært et stort mysterium. Nå mener en gruppe norske forskere at sykdommen kan være utløst av et virus. Om det er riktig, betyr det at en stor del av sykdomstilfellene kan behandles, og i beste fall at de snart kan tilby en vaksine.