Hopp til hovedinnhold

Nyheter

Filter by:
 • Daglig må diabetespasienter amputere
  Daglig må diabetespasienter amputere

  januar 17, 2020

  Nylig sto diabetessyke Tore Haakon Onstad frem på Dagsrevyen. I 2017 ble han innlagt på sykehus med et fotsår som ikke ville gro. Et halvt år senere hadde han amputert begge bena. Nå mener fagfolk og politikere at både forebygging og sårbehandling er for dårlig.

 • Gi gaven videre: Digitale gavekort for gode formål
  Gi gaven videre: Digitale gavekort for gode formål

  desember 03, 2019

  Gi gaven videre er et helt nytt konsept som ble lansert i Norge i 2019. Dette er et digitalt gavekort hvor mottakeren selv får bestemme hvilket formål han eller hun vil støtte. Over 70 ulike organisasjoner er allerede godkjent som gavemottakere, og Diabetes Wellness Norge er naturligvis en av disse.

 • Melodi Grand Prix-produsenten ble kvitt diabetes-symptomene
  Melodi Grand Prix-produsenten ble kvitt diabetes-symptomene

  september 18, 2019

  Henrik von Zweigbergk er en av Sveriges mest kjente TV-produsenter. Han er mest kjent som produsenten for Melodi Grand Prix, eller Melodifestivalen som den heter i Sverige, men står også bak en rekke andre produksjoner i TV-ruten. Som følge av mye jobb, en usunn livsstil og uregelmessig arbeidstid fikk han diagnosen diabetes type 2.

 • Vektnedgang gjorde Inger symptomfri fra sin type 2-diabetes
  Vektnedgang gjorde Inger symptomfri fra sin type 2-diabetes

  september 18, 2019

  Inger Söderman (71) fikk diabetes-diagnosen for fire år siden. Det var på en vanlig helseundersøkelse hos sin fastlege det ble oppdaget at hun hadde diabetes type 2. – Om du vil leve til du er 70, må du endre både kosthold og treningsvaner, sa legen. –Jeg ble livredd og trodde jeg skulle dø, forteller Inger. To år senere er hun kvitt alle symptomer på sin diabetes.

 • Kosthold er viktig for din tarmflora
  Kosthold er viktig for din tarmflora

  september 18, 2019

  Tarmfloraen spiller en viktig rolle for sykdom og helse og har seilet opp som et av våre viktigste forskningsområder. Louise Brunkwall, ernæringsekspert og doktorand ved Lunds universitet, har i sin avhandling studert overvekt, fedme og kostholdets betydning for våre tarmbakterier.

 • Hvordan balanserer jeg sukkernivået?
  Hvordan balanserer jeg sukkernivået?

  november 27, 2018

  Ved diabetes type 2 er det viktig å tenke på kosten for at kroppen skal balansere sukkernivået. Sunnere vaner og stabilt blodsukker reduserer også risikoen for andre sykdommer, som hjerte- og karsykdom og kreft.

 • Folsyre – sammenheng med diabetes type 1?
  Folsyre – sammenheng med diabetes type 1?

  november 09, 2018

  I flere tiår har forskerne jobbet for å forstå ikke bare årsaken til diabetes, men også hvorfor sykdommen øker i alarmerende tempo. Overraskende nok kan svaret ligge i kjøkkenskapet ditt.

 • Røykere har større risiko for å utvikle diabetes type 2
  Røykere har større risiko for å utvikle diabetes type 2

  oktober 26, 2018

  Ifølge en kinesisk studie diagnostiseres diabetes type 2 15–30 % oftere hos røykere enn hos ikke-røykere. Studien slår fast at personer som røyker, har en signifikant større risiko for å utvikle diabetes type 2.

 • Forsker Bibbi Smide formidler kunnskap om diabetes i flere land
  Forsker Bibbi Smide formidler kunnskap om diabetes i flere land

  oktober 17, 2018

  Diabetesforsker Bibbi Smide har jobbet med diabetes i store deler av yrkeslivet sitt. Som utdannet sykepleier og lærer i sykepleie ble forskning en naturlig del av arbeidet hennes. Hun har undervist vordende diabetessykepleiere i blant annet Tanzania, Kenya og Abu Dhabi. I dag er hun pensjonist og formidler sin kunnskap om diabetes gjennom malerier.

 • Røde blodlegemer kan gi hjerte- og karskade ved diabetes type 2
  Røde blodlegemer kan gi hjerte- og karskade ved diabetes type 2

  oktober 11, 2018

  Skadelige effekter av stoffer som utskilles fra røde blodlegemer, kan forklare den økte risikoen for hjerte- og karsykdom hos pasienter med diabetes type 2. Resultatene presenteres i to nye studier gjennomført av forskere ved Karolinska Institutet.

 • Nye forskningsstudier innen diabetes
  Nye forskningsstudier innen diabetes

  september 24, 2018

  Forskere ved Karolinska Institutet har oppdaget at en av byggesteinene i kalsiumkanalene i bukspyttkjertelens betaceller spiller en viktig rolle for reguleringen av blodsukkerverdier. Behandling rettet mot denne byggesteinen kan bli en ny måte å bekjempe diabetes på, mener forskerne i en artikkel publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Cell Reports.