Hopp til hovedinnhold

Nyheter

Filter by:
 • Jobbene med høyest risiko for diabetes
  Jobbene med høyest risiko for diabetes

  oktober 18, 2021

  Diabetes type 2 er en alvorlig sykdom som også medfører alvorlige komplikasjoner. Nå viser forskning at enkelte yrkesgrupper, som for eksempel yrkessjåfører, er spesielt utsatt for sykdommen.

 • Supermodellen Lila Moss hylles for to ting
  Supermodellen Lila Moss hylles for to ting

  oktober 12, 2021

  Lila Moss er datter av supermodellen Kate Moss. Da Lila og Kate dukket opp sammen på catwalken i Milano i forbindelse med lanseringen av den nye kolleksjonen fra Versace og Fendi, vakte det naturligvis oppsikt. Men ikke bare fordi mor og datter sto sammen på scenen.

 • Diabetes og hjerteinfarkt
  Diabetes og hjerteinfarkt

  september 19, 2021

  Du har sikkert lest at hjerte- og karsykdommer er en vanlig komplikasjon av diabetes, men kjenner du sammenhengen mellom diabetes og hjerteinfarkt eller hjerneslag? Og vet du hvordan du kan forebygge slike komplikasjoner?

 • Drapsdømt for diabetesmedisin
  Drapsdømt for diabetesmedisin

  september 07, 2021

  Legemiddelet Mediator ble brukt mot diabetes og overvekt i mer enn 30 år. Nå er det franske legemiddelselskapet Servier dømt for drap og man mistenker at medikamentet kan ha ansvaret for over 2 000 dødsfall.

 • Mager fisk reduserer risikoen for diabetes
  Mager fisk reduserer risikoen for diabetes

  august 18, 2021

  En ny studie dokumenterer at mager fisk gir deg redusert risiko for å utvikle diabetes type 2. Effekten er størst blant overvektige, men også de med normal vekt kan redusere risikoen betydelig ved å spise mer mager fisk.

 • Tar naturen med inn i barnehagen
  Tar naturen med inn i barnehagen

  august 02, 2021

  Mange barn som vokser opp i dag, vokser opp uten naturlig kontakt med det mangfold av bakterier, mikrober og allergener som vi finner i naturen. Nå mener forskere at dette kan påvirke immunsystemet.

 • Kan landsbygda beskytte deg mot diabetes?
  Kan landsbygda beskytte deg mot diabetes?

  juli 23, 2021

  Hvor du blir født og hvor du vokser opp, kan vise seg å ha betydning for din helse senere i livet. Forskning viser nå at barn som vokser opp på landet eller andre områder med mye natur, har lavere risko for å utvikle visse antistoffer og sannsynligvis også diabetes type 1.

 • 20 tips for deg som vil leve godt med din diabetes type 1
  20 tips for deg som vil leve godt med din diabetes type 1

  juli 02, 2021

  Fra Norsk Helseinformasjon har vi fått 20 tips for deg som har diabetes og ønsker å leve et godt liv. Det er stor forskjell på en godt regulert og en dårlig regulert diabetes, og disse tipsene synes vi er verdt å dele.

 • Helsepersonell må være mer til stede i sosiale medier
  Helsepersonell må være mer til stede i sosiale medier

  juni 14, 2021

  Voksne med diabetes bruker i stadig større grad sosiale medier for å dele og skaffe seg kunnskap om sykdommen. Der bør også leger og helsepersonell være, mener forsker.

 • Kraftig økning i bruk av legemidler for diabetes
  Kraftig økning i bruk av legemidler for diabetes

  juni 02, 2021

  Antall nye brukere av diabeteslegemidler øker kraftig ifølge en helt fersk rapport fra Folkehelseinstituttet. Vi har sett en gradvis økning de siste fem årene, men ser at økningen har gjort et hopp i 2020.

 • Frisk nok!
  Frisk nok!

  mai 18, 2021

  Målet for immunforsvaret er å holde oss friske nok. Ikke for friske, ikke for syke. Frisk nok er faktisk helt perfekt. Det er professor Anne Spurkland som slår et slag for "Frisk nok" i sin nye bok med samme navn.