Hopp til hovedinnhold

Diabetes på Youtube

Diabetes på Youtube

Den første opplæringen er utrolig viktig. – Forskning viser at den aller første opplæringen er den viktigste for å oppnå godt regulert diabetes også senere i livet, forteller overlege Heiko Bratke på sjukehuset i Haugesund. – Det er mye informasjon å ta inn, og derfor ville vi lage noen filmer som et supplement til den øvrige opplæringen.

Publisert: Jan 12, 2021
Kategorie: Forskning Helsepersonell Diabetes
Del artikkelen:

Ved nyoppdaget diabetes type 1 blir både barnet og familien lagt inn på sykehuset i to uker. Her får de tett oppfølging og masse undervisning. Sammen med kommunikasjonsavdelingen i Helse Fonna har Bratke og diabetesteamet også laget flere ulike filmer som tar for seg noen av hovedtemaene i undervisningen.

De nye filmene skal ikke bare være til nytte for barna og den nærmeste familien, men kan også brukes av andre familiemedlemmer, lærere, trenere og andre som har kontakt med barnet og derfor ha behov for å vite mer om sykdommen.

Se filmene her hos oss

Vi har fått mulighet til å dele de 8 første filmene her på våre nettsider. Vi håper at du finner opplæringen nyttig, og oppfordrer deg til å dele disse filmene med alle som kan tenke seg å ha bruk for mer kunnskap om diabetes!

01 Innledning

 

02 Diabetes og karbohydrater

 

03 Hyperglykemi og ketoacidose

 

04 Diabetes og idrett

 

05 Diabetes og hypoglykemi

 

06 Om insulin

 

07 Sykdom og feber

 

08 Diabetes og mat

Les mer: Barneavdelingen ved Haugesund sjukehus vekker oppsikt med sine gode resultater

 

Kategorie: Forskning Helsepersonell Diabetes
Dela med sig: