Hopp til hovedinnhold

Du er her

Nyheter og arrangementer

 • Mer enn to typer diabetes!
  Mer enn to typer diabetes!

  september 16, 2022

  Normalt skiller vi mellom to typer diabetes. Om du har diabetes, har du enten diabetes type 1 eller type 2. Nå mener stadig flere forskere at det finnes fire eller fem ulike typer diabetes, og at det er viktig å skille mellom disse for å sikre at pasientene får riktig behandling.

 • Salter du alltid maten før du spiser?
  Salter du alltid maten før du spiser?

  september 05, 2022

  Om du er blant dem som alltid drysser litt ekstra salt på maten før du spiser, så er det på tide å slutte med det. Forskere har nemlig funnet ut at de som tilsetter ekstra salt før måltidet, har 28 prosent høyere risiko for tidlig død.

 • Har du diabetes uten å vite om det?
  Har du diabetes uten å vite om det?

  august 17, 2022

  Totalt har omtrent 270 000 nordmenn fått diagnosen diabetes. I tillegg regner vi med at det er et stort antall mennesker som lever med uoppdaget diabetes. Nå har en gruppe forskere tilknyttet HUNT forskningssenter forsøkt å tallfeste hvor mange som lever med diabetes uten å vite om det.

 • Vestlig kosthold øker risiko for diabetes
  Vestlig kosthold øker risiko for diabetes

  august 08, 2022

  Når fattige land blir rikere, ser vi at innbyggerne tar etter vestlige vaner og vestlig kosthold. Igjen og igjen ser vi at dette fører til mer fedme og flere livsstilssykdommer, hvor diabetes er en av de farligste.