Hopp til hovedinnhold

Du er her

Nyheter og arrangementer

 • Total omveltning for familien
  Total omveltning for familien

  januar 23, 2023

  For to år siden forandret livet seg totalt for Veronica og hennes familie. Da fikk de beskjed om at toåringen Liam hadde diabetes type 1. – Vi brøt fullstendig sammen, og når de tok flere prøver oppdaget de at han også hadde cøliaki, forteller Veronica.

 • Godt nyttår! Kom deg opp av sofaen!
  Godt nyttår! Kom deg opp av sofaen!

  januar 02, 2023

  Har du som nyttårsforsett å begynne å trene? Da er du ikke alene. Nå viser heldigvis forskning at det er viktigere å komme seg opp av sofaen enn inn på helsestudioet!

 • Norsk firma vil revolusjonere blodsukkermåling
  Norsk firma vil revolusjonere blodsukkermåling

  desember 11, 2022

  Det norske teknologiselskapet Lifecare utvikler en liten sensor basert på nanoteknologi. Målsetningen er at sensoren, som er på størrelse med et riskorn, kan implanteres under huden på pasienten og måle blodsukkeret kontinuerlig. Om de lykkes, kan det være slutt på å stikke seg i fingeren flere ganger om dagen.

 • Bruker diabetesmedisin som slankemiddel
  Bruker diabetesmedisin som slankemiddel

  desember 05, 2022

  Ozempic er en mye brukt medisin for behandling av diabetes type 2. Det siste året er forbruket av 1 mg-varianten av legemiddelet nær firedoblet, og Ozempic har i lange perioder vært utsolgt her i landet. Nå viser det seg at økningen i stor grad skyldes andre som bruker medisinen for å gå ned i vekt.